Pentru un start bun in viata!
posdru
Antrenament intelectual curs optional la gradinita
Dezvoltarea cognitiva a copilului incepe din perioada prescolara. Aceasta etapa se bucura de varful capacitatii copilului de a acumula un volum mare de informatii intr-un timp scurt, foarte rapid, asa cum un burete absoarbe apa. Varsta la care ne referim este intre 3 si 6 ani. De aceea este esential ca parintii sa realizeze cat de important este ca micutul sa nu “sara” peste etapa educatiei prescolare.

La centrul de zi cei mici invata zilnic lucruri noi si cu fiecare zi care trece se dezvolta intr-un mod placut si usor pe toate planurile: se cunosc pe sine, invata sa devina mai independenti, pot sa-si controleze instinctele, deprind obiceiuri de ingrijire personala, stabilesc relatii cu ceilalti, isi decopera si isi dezvolta capacitatile, exerseaza abilitatile, invata ce este disciplina si respectul.

In afara programei obisnuite, clubul Start for Kids pune un accent deosebit pe antrenamentul intelectual al copilului si pe dezvoltarea sa cognitiva. Activitatile clubului se desfasoara in colaborare cu centrul de dezvoltare personala Amadeus IQ. Scopul este de a largi cat mai mult orizontul copilului, de a-i deschide ochii si mintea catre o viziune complexa si creativa asupra vietii si rezolvarii problemelor pe care le infrunta.

Centrul Amadeus IQ contribuie atat la stimularea intelectuala a copilului cat si la observarea evolutiei sale si recunoasterea progresului datorita echipei de care dispune, formate din specialisti cu experienta vasta, care dincolo de activitatea educationala, pot testa IQ-ul copilului.

Cursurile optionale de Antrenament intelectual au loc in cadrul clubului Start for Kids cu grupe de minim 8 copii si maxim 15 copii. Sunt adaptate varstei copiilor. Fiecare copil beneficiaza de raport psihologic la finalul anului educational.

In cadrul cursului copiii isi dezvolta cu ajutorul tehnicilor speciale bazate pe jocuri interactive abilitatea de a ramane concentrati si de a avea o atentie orientata si distributiva.

Cu ajutorul scenetelor , jocurilor de rol si a povestilor, copiii sunt ajutati sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea. Jocurile multi level smart sunt utilizate si pentru stimularea inteligentei, a abilitatilor speciale si a intereselor.

Varsta precolara este ideala si pentru dezvoltarea vocabularului, de aceea la Antrenamentul intelectual copiii se vor bucura de o stimulare activa a acestuia. Vor deprinde si utilizarea corecta a noilor structuri gramaticale invatate cu ajutorul ghicitorilor, micilor regii si scenografii.

Gandirea laterala, perspicacitatea prin exersarea rationamentelor inductive, deductive si a creativitatii in gasirea si testarea unui numar record de solutii la o problema, sunt si ele stimulate in cadrul modulului Enigmatica.