Pentru un start bun in viata!
posdru
Ateliere creative la gradinita
Centrul de zi Start for Kids ofera copiilor inscrisi posibilitatea de a-si dezvolta personalitatea si abilitatile participand la ateliere creative, organizate in colaborare cu centrul IQ Amadeus. Atelierele creative sunt optionale si se desfasoara saptamanal sub forma unor sedinte cu durata de 30 de minute.

Parintii trebuie sa afle faptul ca participarea copiilor la atelierele creative aduce in general numeroase beneficii. In cadrul lor copiii au ocazia in principal de a experimenta. Experimenteaza noi texturi lucrand cu diverse materiale, experimenteaza noi tehnici ca de exemplu pictura cu degetelele si chiar noi senzatii si sentimente.

Copiii devin mai autonomi, dobandesc mai multa incredere in fortele proprii si se dovedesc a fi din ce in ce mai creativi. Acest lucru este posibil deoarece copiii sunt stimulati ca in functie de fiecare activitate pe care o desfasoara sa-si activeze propriile resurse potrivite. Planul pe care vor merge intuitiv va duce de cele mai multe ori catre un rezultat bun, de care copilul se simte mandru.

Astfel, prin activitati placute si relaxante are loc un proces de invatare informala. Atelierele creative sunt foarte motivante si duc la o continuitate benefica: cei mici vor aloca si acasa timp liber pentru a realiza singuri diverse proiecte, rodul imaginatiei si creativitatii lor.

In cadrul atelierelor creative de la centrul de zi Start for Kids copiii vor avea ocazia de a experimenta tehnica mozaicului. Pentru a crea obiecte de arta utilizand aceasta tehnica, ei vor folosi materiale ca marmura, gresia, ceramica smaltuita, materiale refolosibile si chiar paiete colorate. Tehnica mozaicului este una dintre preferatele copiilor deoarece le ofera ocazia de a lucra cu materiale neconventionale si de a da frau liber imaginatiei.

Centrul de zi Start for Kids organizeaza si activitati de desen. In cadrul atelierelor de desen copiii invata tehnici noi, cum ar fi: hasurarea, repetitia, tehnica punctului sau tehnica liniei modulare. Astfel ei vor deprinde primele notiuni de limbaj plastic. Mai mult decat atat, in cadrul orelor de desen copii vor putea realiza decoratiuni si colaje originale lucrand cu: hartie de desen, hartie colorata, hartie liniata, creioane cerate, acrilice, creioane grafit, radiera si multe altele. Ei vor putea decupa, lipi, hasura, amprenta, pulveriza, tampona, in functie de fiecare proiect in parte. Plictiseala nu-si gaseste locul in cadrul atelierelor creative.

In afara petelor de culoare, copiii sunt incurajati sa foloseasca si alte obiecte pentru a decora creatiile sau pentru a le pune in evidenta: margele, fire, hartie mototolita sau decupata, burete, figurine, nasturi si alte obiecte.

In cadrul atelierelor creative copiii modeleaza si sculpteaza utilizand materiale cum sunt argila sau plastilina si ustensile cum sunt formele ori cutitul de modelaj.

Dar pot fi initiati si in tehnici mai complexe cum ar fi Origami – arta plierii hartiei sau Quilling – arta rasucirii hartiei.

Odata cu desfasurarea acestor cursuri extrem de atragatoare si provocatoare pentru copii, acestia isi dezvolta fara nici un efort capacitatea cognitiva si abilitatile motrice. Invata notiunile de forma, volum sau simetrie si au primele sentimente de implinire si satisfactie personala.

Atelierele creative reprezinta un punct forte al clubului Start for Kids, fiind foarte apreciate de copii si parinti.