Pentru un start bun in viata!
posdru
Clubul micilor exploratori si Clubul bunelor maniere de la gradinita
Clubul Start for Kids din Sectorul 3, Bucuresti, este localizat in cartierul Titan, in apropierea parcului. Centrul de zi si clubul distractiv si de activitati dispune de resurse materiale exceptionale, mobilier nou si cele mai moderne si sigure dotari pentru copii.

Personalul clubului de activitati este atent selectat, avand experienta in domeniu si studii solide la baza. Maniera prin care programa educationala este implementata se aliniaza celor mai occidentale standarde, metoda de baza folosita fiind jocul.

La Start for Kids personalitatea fiecarui copil este respectata si stimulata. Personalul centrului tine cont in timpul programelor educative de particularitatile si abilitatile pe care fiecare micut le are. Copiii sunt incurajati sa incerce, sa exploreze si sa invete in ritmul propriu. Astfel fixarea cunostintelor in perioada prescolara are loc mai rapid si mai eficient.

Varsta la care copilul frecventeaza centrul de zi si clubul distractiv si de activitati este cea care ofera cele mai multe oportunitati de a absorbi repede si bine informatie noua. Mintea copilului este asemenea unui burete. De aceea, centrul de zi si clubul distractiv si de activitati nu trebuie sa lipseasca din programul copiilor.

Start for Kids imbogateste programa educationala obisnuita cu activitati suplimentare, impartite pe diverse arii de interes, astfel incat toate inclinatiile copiilor sa fie acoperite.

Astfel, in orarul de la centrul de zi si clubul distractiv si de activitati Start for Kids intalnim Clubul micilor exploratori si Clubul bunelor maniere.

Au loc de doua ori pe saptamana in zilele de Luni si Miercuri, dimineata de la orele 9 la orele 9.30. In cadrul acestor activitati, in functie de varsta copiilor au loc diverse initiative instructiv-educative al caror numar si durata variaza de la o grupa la alta, respectand particularitatile de varsta.

La Clubul micilor exploratori copiii vor avea ocazia sa inteleaga mai bine mediul. Cu ajutorul personalului centrului vor pune in practica anumite experimente si vor primi primele notiuni de fizica, biologie si chimie. Atunci cand vremea va permite, Clubul micilor exploratori se va desfasura afara, in aer liber.

La Clubul bunelor maniere copiii vor deprinde regulile de conduita in societate cu ajutorul jocurilor de rol. In timpul orelor de desfasurare a acestui club, copiii se vor familiariza cu modul in care trebuie sa se poarte in anumite situatii – la muzeu, la restaurant, la masa, la teatru sau in vizita. Ei vor invata ce inseamna politetea si respectul.

Personalul centrului Start for Kids comunica in permanenta cu parintii atat despre modul in care activitatile sunt desfasurate cat si evaluarile periodice ale copiilor. Bazele educative pe care centrul de zi si clubul distractiv si de activitati va reusi sa le consolideze, trebuie in permanenta completate acasa, in sanul familiei, prin incurajarea copilului de a descoperi in continuare lucruri noi alaturi de parinti si de a pune in practica ceea ce a invatat la Clubul micilor exploratori. In privinta Clubului bunelor maniere, copiii pot exersa zilnic in situatiile uzuale modul in care ar fi cel mai potrivit sa se poarte. Parintii ii pot incuraja sa puna in practica lucruri simple, ca de exemplu folosirea cuvintelor “te rog”, “multumesc”, “scuza-ma” sau exersarea formulelor de salut. Aceste detalii aparent lipsite de importanta reprezinta totusi o componenta atat de importanta in educatia copilului.